Vedlikehold av tepper

Kredittkort til vedlikehold?

Når man skal pusse opp eller vedlikeholde ting, er det vanligvis best å spare opp penger på forhånd, i stedet for å ta opp lån. Men noen ganger kan det likevel være lurt å ha et kredittkort til denne typen bruk. Dersom lån eller kreditt brukes på riktig måte, kan det både spare penger og være miljøvennlig.

Tenk langsiktig

Hvis det er snakk om et produkt som skal vare lenge, for eksempel et dyrt teppe, kan det være mer lønnsomt og mer miljøvennlig å reparere eller bruke penger på vedlikehold, i stedet for å kjøpe nytt. Dersom uhellet er ute, og teppet blir skadet, bør du reparere det raskt, før skaden blir større. Flekker bør også fjernes raskt, før de setter seg skikkelig. Vanskelige flekker kan være dyre å fjerne, spesielt dersom du trenger spesialmidler eller profesjonell hjelp. Likevel kan det lønne seg framfor å måtte bytte hele teppet. I slike tilfeller er det lurt å ha et kredittkort for å ta regningen der og da. Du bruker mer enn du har råd til akkurat den måneden, men du kan spare mye i lengden dersom teppet blir reparert eller skikkelig renset.

Kredittkort er ulike

Det er ikke slik at det bare finnes én type kredittkort. Kortene kan komme med ulike renter og lånebeløp, og de kan også ha ulike ekstrafordeler som forsikringer eller bonuser. Derfor lønner det seg alltid å sammenligne kredittkort med Nettavisen for å finne et kort som har akkurat de fordelene du trenger. Selvsagt må du ha en plan for å betale tilbake et kredittlån, men fordelen med å bruke kredittkort er at du kan fordele større utgifter over mange månedlige avdrag. Du kan også betale ned hele gjelden ved neste lønning. Da slipper du i så fall renter, og da er kredittkort en ekstra gunstig løsning.

Vedlikehold er miljøvennlig

Å reparere og vedlikeholde ting er også miljøvennlig. Jo lengre ting blir brukt, desto mindre belastende er det for miljøet. Du trenger ofte ikke å bytte hele teppet bare fordi det har en liten skade eller flekk. Sjekk i hvert fall om du kan redde det før du bestemmer deg for å kjøpe nytt. Overforbruk er et av de største klimaproblemene i verden, så det er lurt å gi ting et langt liv. Tepper kan også bidra til lavere strømforbruk, gjennom at de gjør gulvet lunere, og det er mange som bruker tepper på gulvet for å spare parketten for slitasje. Dette er også et sparetiltak som gir gulvet lengre levetid. Tepper og vedlikehold av disse kan altså ha mange fordeler.

Vedlikehold av tepper

Leave a Reply