Ulike teppestiler

Frisk opp barnerommet med spennende tapet

Tapet til barnerom er en god løsning når du vil friske opp barnas soverom. Maling kan være vel og bra, men ofte synes barna at en ensfarget vegg blir kjedelig. Da er det noe annet med tapet som har spennende dyr eller andre mønstre de kan se på. Dessuten er det ikke så vanskelig å legge tapet, så du kan fint gjøre jobben selv.

La barna velge

Når barna er nyfødte, er det naturlig av foreldrene velger tapet til barnerommet, men når barna blir litt eldre, bør de absolutt få være med på å bestemme. Og ikke si til barna at noe er guttete eller jentete. La barna få drømmetapetet sitt, uansett hva de ønsker seg. Det finnes fine og spennende tapet til barnerom, som kan ta de små med på eventyr i jungelen, under havet eller i verdensrommet, og dermed kan tapetet bli en del av barnas lek. Mange barnetapet har motiver som oppmuntrer barna til å lete etter dyr og fugler i motivet. Fine tapet kan dessuten gi ro og skape god stemning i barnerommet. Tapet med eventyrslott eller skattekart gir spennende drømmer, og kan brukes som utgangspunkt for godnatthistorier.

Legg tapet selv

Du kan fint tapetsere barnerommet selv. Les deg litt opp, eller se videoer på nettet dersom du er nybegynner. Eller spør noen du kjenner om tips og råd. Sjekk hva du trenger, for gode verktøy er viktige, uansett hva du skal gjøre i hjemmet. Er du heldig, får du kanskje hjelp av noen i familien.

Ofte er det lurt å velge en grunning under. Når du grunner med maling, bør du male med en farge som går igjen i tapetet. Da blir ikke eventuelle sprekker i tapetet like synlige. I et barnerom kan det jo hende tapetet blir skadet under vill lek, og det må du nesten være forberedt på. Fordelen med tapet er at det er lett å legge nytt. Når barna er små, kan det faktisk være lurt å kjøpe litt ekstra tapet, slik at du har litt til overs for å reparere småfeil.

Kombiner med matchende teppe

Når du er ferdig med å tapetsere, er det fint å legge et matchende teppe på gulvet. På et barnerom bør teppet sikres slik at det ikke sklir når barna hopper og løper rundt. Finn gjerne andre interiørdetaljer, eller leker og dekorasjonsgjenstander som passer til temaet og motivet på tapetet. Da framstår alt i rommet mer som en helhet.

Leave a Reply