Ulike teppestiler

Velg riktig gulvteppe

De senere årene har teppene vært byttet ut mot harde gulvflater. Nå ser det derimot ut til at folk igjen begynner å legge sin elsk på mykt underlag for føttene. Og spesielt nå som strømprisene er skyhøye, kan det være en fordel å legge tepper, da man unngår at det blir så gulvkaldt.

Men et teppe er ikke bare et teppe. Det finnes utallige muligheter, fra de mer harmoniske og elegante til de mer tidløse, ja – nesten som vi ser med udødelige svarte kjoler.

Et teppe kan skape et mer helhetlig uttrykk. Ja, du kan faktisk oppleve å få en helt ny stue, bare ved å legge et teppe med riktige farger i forhold til sofaen. Enten du velger en farge som går i samme fargenyanser som møblene, eller du velger å skape en fargekontrast. Det er helt og holdent opp til smaken din. Så her kommer svarte kjoler til kort, for selv om man kan få de i mange ulike utforminger, så er de ikke særlig varierende i farger.

Hvis du ønsker å få et harmonisk uttrykk, bør du se på hvilke farger du ellers har i rommet. Ønsker du at gulvflaten skal bli mer helhetlig, kan du gå for et teppe som går i samme tonene som gulvet. Er gulvet ditt rustikt og grålig, kan du velge et teppe med grå nyanser. Og har du en tradisjonell furuparkett, kan det være lurt å velge et teppe med gule nyanser.

Er du derimot en mer fargeglad person, kan du virkelig leke deg med tepper. Vi anbefaler likevel at du ser litt på de andre fargene i rommet, så du ikke velger et teppe som krasjer helt med interiør, gulv og vegger. Det er ikke dermed sagt at du ikke kan skape kontraster. Tepper du får i dag kan være reneste kunstverk og få gjestene dine til å måpe av beundring.

Det er ikke bare å velge farger og mønstre når det kommer til tepper. Også størrelse har mye å si. Er rommet stort, bør teppestørrelsen gjenspeile det. Du vil få et mer eksklusivt uttrykk vi gjerne kjenner fra svarte kjoler, om du velger et teppe som omfavner hele sittegruppen.

En ting er sikkert. Tepper er på full fart inn i de norske hjem igjen.

Leave a Reply