Ulike teppestiler

Moderne tepper

Tepper er flate og robuste tekstiler som stort sett er strikket, vevet eller sydd i en flat form. De brukes som regel på gulvet, men kan også være dekorative som veggpynt. Tepper er både elsket og hatet, men brukes de riktig kan de sette prikken over i-en på interiøret ditt – selv i et moderne hjem. I dag finnes det mange interiørbloggere på plattformer som Instagram, og blant disse er ofte moderne tepper en selvsagt del av interiøret. Les videre for mer informasjon om moderne tepper og hvordan disse kan anvendes i et moderne hjem!

Hva kjennetegner moderne tepper?

Moderne tepper har ofte et rent og forholdsvis minimalistisk design. Spesielt gulvtepper preges av duse, nøytrale farger, og enkle mønstre som gir et ryddig uttrykk. Det finnes imidlertid også fargesprakende tepper av det moderne slaget, men mønstrene er stort sett uten de typiske krusedullene en ser på orientalske eller eldre tepper.

Av tekstiler benyttes det ofte ull eller syntetiske materialer i moderne tepper. De siste årene har det blitt spesielt populært med «langhårede» tepper av den myke sorten. Hva er vel bedre enn å sette tærne på et mykt og deilig teppe? Tepper av den «fluffy» typen kan benyttes både på soverom og i stue, og gir et koselig og avslappet uttrykk. Det som er så positivt med denne typen tepper, er at de passer til det meste av interiør – enten du har moderne eller mer klassisk innredning.

Hvilke gulvtepper er trendy i år?

I år er det spesielt hot med fluffy og håndvevde gulvtepper ifølge VG.no sin blogg Min Mote, som spesielt trekker fram Cosa.no som en populær teppeforhandler. Mange forbrukere ønsker bærekraftige og unike tepper når hjemmet skal dekoreres.

Hvor kan teppene brukes?

I år er alt lov! Du kan ha tepper både på badet, kjøkkenet og på uteplassen. Ikke begrens deg til å kun ha tepper i stuen eller på soverommet – selv om dette kanskje føles mest naturlig. Skal du ha et teppe utendørs om sommeren, er det imidlertid lurt å velge en variant som enkelt kan rulles sammen og tas inn om det begynner å regne. Ha eventuelt teppet under tak.

På kjøkkenet anbefaler vi å bruke moderne tepper som enkelt kan rengjøres. Husk at det spruter mye fett fra stekepannen når du lager mat, og dette setter seg gjerne på teppet. På badet bør du bruke tynnere tepper som tørker fort. Et tykt ullteppe på badet kan fort avgi lukt, så tenk over det rent praktiske før du innreder.

I stuen og på soverommet er det bare fantasien som setter grenser – enten det er snakk om gulv- eller veggtepper. Veggtepper høres kanskje ut som noe bestemoren din ville hatt på veggen, men kan være skikkelig stilig om du velger riktig type. Gå gjerne for en variant som passer til resten av interiøret.

Leave a Reply