Ulike teppestiler

Bli kvitt flekker på teppet

Hva er vel mer irriterende enn stygge flekker på et nytt, fint teppe? Flekker oppstår gjerne når et rødvinsglass veltes en lørdags kveld, eller dersom minstemann finner ut at han skal fargelegge teppet med tusj. Det finnes mange råd mot flekker på teppet der ute, men ikke alle virker like bra. Vi skal her se nærmere på noen av de beste tipsene mot flekker på teppet.

Slik fjerner du flekkene selv

Det er heldigvis ikke slik at du trenger å sende teppet på renseri for hver minste flekk. I mange tilfeller kan du fjerne flekkene selv ifølge magasinet Vi i Villa, med nokså enkle rengjøringsmidler. Vær obs på at tepper av ull ikke tåler røff skrubbing, og at disse med fordel kan vaskes på vaskemaskinens ullrenseprogram.

  • Rødvinsflekker: Flekker av rødvin bør skylles med litt varmt vann raskest mulig. Tørk deretter området med en tørr klut, og ta på glyserol. La dette virke i noen minutter, og vask deretter med lunkent vann.
  • Kaffeflekker: Skyll med så varmt vann som mulig (ikke overstig teppets høyeste vasketemperatur). Gni så på flekken med en klut dyppet i varm sprit. Skyll og tørk.
  • Blekk: Vask med såpe og kjølig vann. Tilsett så ammoniakk (f.eks. Salmi) og eddiksyre vekselvis. Blekk fra kulepenner kan tas bort med sprit.

Leave a Reply